Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2012

Chocolate Sorbet!

  Μπορεί να ήρθε το φθινόπωρο αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να απολαύσετε ένα σορμπέ σοκολάτας! Το γλυκό αυτό είναι ιδανικό και για όσους από σας κάνουν δίαιτα καθώς οι θερμίδες του είναι ελάχιστες!!!(140 θερμίδες περίπου!!!). Το γλυκό αυτό το βρήκα όταν έψαχνα για ένα υγιεινό γλυκό που να έχει σοκολάτα, και να μπορώ να το κάνω γρήγορα, σήμερα είναι ένα από τα αγαπημένα μου γλυκά!
It can be Autumn but that doesn't mean that you can't enjoy a chocolate sorbet! This recipe is ideal for those of you who are in diet since it has few calories!!!(about 140 calories!!!). I found this recipe when I was looking for something healthy that has chocolate in it, something that I could do fast!Today, is one of my favorite recipe!

Τα υλικά που θα χρειαστείτε γι' αυτή την παγωμένη απόλαυση είναι:
  • 200 γραμμάρια  καστανή ζάχαρη
  • 50 γραμμάρια κακάο σε σκόνη (χωρίς ζάχαρη)
  • 1 κουταλιά της σούπας στιγμιαίο καφέ 
  • 1 κουταλιά της σούπας κανέλα (η ένα ξυλάκι κανέλας)
  • Σιρόπι σοκολάτας (για γαρνιτούρα)
  • 600 ml νερό


The ingredients you're gonna need for this frozen delight are:
  • 200 gr brown sugar
  • 50 gr cocoa powder (whithout sugar)
  • 1 tablespoon instant coffee
  • 1 tablespoon cinnamon (or a cinnamon stick)
  • Chocolate syrop (for dressing)
  • 600 ml water
Βήμα 1.
 Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε το νερό σε δυνατή φωτιά.
Step 1.
In a pot add the water and heat it over high heat.

Βήμα 2.
Προτού βράσει το νερό προσθέστε την ζάχαρη, το κακάο, την κανέλα και τον καφέ και χαμηλώστε την φωτιά.
Step 2.
Before you stir the water add sugar, cocoa, cinnamon and coffee and low the heat a little bit.

Βήμα 3.
Ανακατέψτε καλά τα υλικά, ώστε να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα και αφήστε το να κρυώσει.
Step 3.
Mix all the ingedients together so they'll become a uniform mixture.

Βήμα 4.
Όταν το μείγμα κρυώσει αρκετά τοποθετήστε το σε ένα μεσαίο τάπερ και βάλτε το στην κατάψυξη.


Step 4.
When the mixture is cold enought place it a medium taper and put it in the freezer.

Βήμα 5.
Όταν το μείγμα έχει σχεδόν παγώσει βγάλτε το από την κατάψυξη και χτυπήστε το στο μπλέντερ για λίγα λεπτα. Μετά ξαναβάλτε το στην κατάψυξη.


Step 5.
When the mixture is almost frozen take it off the freezer, put it in a blender. Blend the mixture for few minutes. Then put it again in the freezer.

Αφήστε το για 2 ώρες να ξανακρυώσει και το σορμπέ σας είναι έτοιμο!!! Μπορείτε να το γαρνίρετε με σιρόπι σοκολάτας που του ταιριάζει πάρα πολύ! Απολαύστε το!!!

Keep it in the freezer for 2 hour and your sorbe is ready!!! You can use as a dressing chocolate syrop witch is perfect with chocolate sorbet! Enjoy it!!!


 Καλή τύχη!!!
Good Luck!!!

1 σχόλιο:

  1. Αγαπητο beauty bites περνα μια βολτα απο εδω για να παραλαβεις το βραβειο σου!
    http://cometocook.blogspot.gr/2012/10/blog-post_1425.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή