Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Salmon Noodles!

 Πεινάτε και θέλετε κάτι γρήγορο και νόστιμο? Τα νουντλς είναι η τέλεια λύση! Μαγειρεύονται γρήγορα και μπορείς να κάνεις άπειρους συνδυασμούς με αυτά! Εγώ για την σημερινή συνταγή επέλεξα σολομό, cream cheese και πάπρικα , τρία υλικά που μπορείτε να βρείτε σε όλα τα super markets! Η συνταγή δεν κρατάει παραπάνω από 15 λεπτά, επομένως είναι ιδανική για τις μέρες που νιώθετε κουρασμένοι και θέλετε να φάτε κάτι γρήγορο, χορταστικό και σίγουρα με λιγότερες θερμίδες απ ότι αν παραγγέλνατε από έξω ;-)


Are you hungry and you want to eat something quick but still tastefull? Noodles is the key! You can cook them quickly and you can try million of combinations with them! In this recipe I'm choosing salmon, cream cheese and paprika, ingredients you can find easily at your local store ! This recipe will only take you 15 minutes , thus it's ideal for days you feel tired and you want to eat something quick, hearty and of course with less calories than fast food ;-)

Υλικά:
  • λίγο καπνιστό σολομό (μπορείτε να βάλετε όσο εσείς θεωρείτε ότι χρειάζεστε, εγώ συνήθως βάζω το 1/3 της συσκευασίας των 200 γραμμαρίων).
  • Μία κουταλιά της σούπας cream cheese ( εγώ επιλέγω το philadelphia με λίγα λιπαρά) 
  • Μια κουταλιά του γλυκού πάπρικα
  • Μία μερίδα έτοιμα νουντλς που είναι έτοιμα σε 5' 
Ιngredients:
  • some smoked salmon ( you can use as much as you like, I usually use 1/3 of the pack of 200 gr)
  • A tablespoon of cream cheese ( I'm using low fat philadelphia cream cheese)
  • A teaspoon paprika 
  • one packet of instant noodles, wich can be cooked in 5'

Βήμα 1.
Βάλτε να νουντλς να βράζουν.

Step 1.
Start by stiring the noodles.

Βήμα 2.
Κόψτε τον σολομό σε μικρά κομμάτια και τσιγαρίστε τον για 2 με 3 λεπτά σε ένα τηγάνι. Το βήμα αυτό είναι προαιρετικό γιατί σε κάποιους αρέσει ο καπνιστός σολομός και δεν θέλουν να χαλάσουν την γεύση και την υφή του ψήνοντάς τον. Εμένα δεν μου αρέσει η υφή του καπνιστού σολομού κι έτσι τον τσιγαρίζω λίγο, πιστέψτε με η διαφορά είναι μεγάλη!


Step 2.
Slice your salmon in small pieces and grill it for 2 to 3 minutes in a pan. This step is optional beacause some people like smoked salmon and they don't want to ruin its taste and taxture by cooking it. I don't like the texture of smoked salmon so I grill it a bit, trust me it makes great difference!

Βήμα 3.
Χαμηλώστε την φωτιά και προσθέστε στο τηγάνι την πάπρικα και το cream cheese και ανακατέψτε καλά. Σε περίπτωση που δεν έχετε ακολουθήσει το δεύτερο βήμα απλά ανακατέψτε τα τρία αυτά υλικά σε ένα μπολ.


Step 3.
Turn off the  heat and add to your pan the paprika and the cream cheese and mix them together. In case you didn't follow the second step just mix those three ingredients together in a bowl.

Βήμα 4.
Τα νουντλς σας πρέπει να είναι έτοιμα μέχρι να τελειώσετε την σάλτσα σας. Στραγγίξτε τα και ανακατέψτε τα με την σάλτσα σολομού. Το πιάτο σας είναι έτοιμο! Μπορείτε να το απολαύσετε μεσημέρι και βράδυ , κρύο ή ζεστό! Καλή σας όρεξη! ^_^


Step 4.
Your noodles must be ready by the time you'll finish your sauce. Drain them and mix them with the salmon sauce. Your dish is ready! You can enjoy it for lunch or for dinner, cold or hot! Bon apetite!^_^


Καλή τύχη!!!
Good Luck!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου